Overheid stimuleert zonnepanelen

AMSTERDAM – Het plaatsen van zonnepanelen wordt financieel aantrekkelijker. Vanaf 1 juli geldt er voor anderhalf jaar een nieuwe subsidieregeling.

Het plaatsen van zonnepanelen wordt financieel aantrekkelijker. Vanaf 1 juli geldt er voor anderhalf jaar een nieuwe subsidieregeling, zo maakte staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) donderdag bekend. Bij de subsidie gaat het om zo’n 15 procent van de prijs.

Daarnaast wil hij agrarische ondernemers stimuleren om bij het vervangen van daken met asbest meteen de stap naar zonnecollectoren te maken. Via fiscale maatregelen kan het voordeel voor de boeren oplopen tot zo’n 12 procent.
Atsma maakt daarover afspraken met landbouworganisatie LTO. Het kabinet heeft eerder 22 miljoen euro gereserveerd voor het stimuleren van zonne-energie.

Verder komt er een onderzoek of het mogelijk is dat boerenbedrijven of flatverenigingen met een groot dakoppervlak de door hen met zonnepanelen opgewekte elektriciteit kunnen verrekenen met de energiemaatschappij op minder zonrijke dagen. De tijdelijke overcapaciteit zou de betrokkenen dan geld kunnen opleveren. Voor het mislopen van energiebelasting door de fiscus is voor 2014 al een potje van 10 miljoen euro gereserveerd

Bron: Telegraaf.nl