Storing legt site subsidie zonnepanelen plat

DEN HAAG – De website van Agentschap NL is maandag niet bereikbaar door een storing. Sinds maandag kunnen subsidies voor zonnepanelen worden aangevraagd.

Een woordvoerster meldt dat de eerste aanvragen aan het einde van de ochtend binnenkwamen. Zij raadt belangstellenden aan om het maandag later op de dag opnieuw te proberen.

”Alle aanvragen die maandag binnenkomen, worden behandeld. Het tijdstip maakt niet uit”, is haar boodschap.

Het is onduidelijk of de problemen te maken hebben met de verwachte ‘run’ op de regeling. Volgens Agentschap NL waren er al problemen voor de regeling om 09.00 uur werd opengesteld. En gezien de eerdere grote belangstelling voor deze subsidie, was er voor voldoende capaciteit gezorgd om een grote toeloop op te vangen.

Het kabinet heeft dit jaar 22 miljoen euro uitgetrokken om particulieren te stimuleren zonnepanelen te kopen. Per installatie wordt hooguit 650 euro subsidie verstrekt, alle kosten voor aankoop en installatie van de zonnepanelen komen in aanmerking voor subsidie.